Jobb felső infóblokk

Projektbemutató

A humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításán, helyi közösségi programok megvalósításán dolgoznak Lentiben és a környező településeken

 A 237,79 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló „Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti Járásban” című projekt fő célja a társadalmi hátrányok csökkentése, a helyi közösségek társadalomszervező szerepének erősítése, a vidék népességmegtartó erejének növelése.

A támogatás mértéke 100 %.

A projekt Lenti Város Önkormányzata konzorciumi vezetésével, hat községi önkormányzat - Csesztreg, Lovászi, Nova, Páka, Resznek, Zalabaksa -, a „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti, Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület és a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

A projekt kezdete: 2018.02.01.

A projekt tervezett befejezése: 2020.10.31.

Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft, mint a „Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban” című, EFOP-1.5.3-16-2017-00069 azonosító számú projekt konzorciumának tagja a komplex térségi humánszolgáltatás fejlesztésen belül vállalta az önkéntesség sokoldalú jelenlétének bemutatását, humánerőforrás térkép összeállítását, annak érdekében, hogy feltárja a projektterület rejtett erőforrásait és segítse a civil szervezetek és önkormányzatok önkéntes megmozdulásainak, közös programjainak megvalósítását.

A Nonprofit Kft önkéntes pontja folyamatos ügyfélszolgálattal segíti a kapcsolatépítést.

E feladat ellátását segíti jelen webfelület. Legfontosabb cél egyfelől minél több segítő személy feltérképezése, így az adatbázis folyamatos bővítése, másfelől olyan kereső oldal létrehozása, amely biztosítja a különböző önkéntes programok, személyes segítségnyújtás hatékony megszervezését.